Terug naar overzicht

Masterclass bioLOGISCH leiderschap

19 september 2016

Apen zijn geneigd om winnaars te steunen, wat betekent dat dominante dieren zelden op verzet stuiten. Integendeel, de groep biedt hun de helpende hand. Het is geen wonder dat apen zulke strenge en stabiele hiërarchieën hebben. Chimpansees zijn wezenlijk anders in die zin dat zij even vaak verliezers als winnaars steunen als ze bij een gevecht tussenbeide komen. Een agressor kan daarom nooit zeker weten of hij steun of verzet zal ondervinden. Dit is een cruciaal verschil met een gemeenschap van gewone apen. De neiging van chimpansees om voor de underdog op te komen schept een per definitie instabiele hiërarchie waarbij de macht aan de top wankeler is dan in enige andere apengroep. (Frans de Waal, uit De aap in ons)

“Een absolute aanrader voor een heidag, apen kijken in Amersfoort.”, schrijft Edward Lich, interim legal counsel/legal manager bij HarveyBloom en lid Haagsche Business Club op Linkedin na de lezing in Crowne Plaza.

Profiteer van het speciale aanbod exclusief voor leden van de Haagsche Business Club. Registreer voor de masterclass bioLOGISCH leiderschap: natuurlijk sturen van gedrag in DierenPark Amersfoort. Stuur een e-mail  met uw naam, bedrijfsnaam en gewenst factuuradres o.v.v. HBC-masterclass naar info@bewustzoo.nl .

Wanneer u dit vóór 26 september doet, ontvangt u het boek De bonobo en de tien geboden van Frans de Waal gratis.

Uw investering: €225,- (normaal €325,-) exclusief 21% btw, inclusief lunch, dagentree dierenpark, parkeren, koffie/thee en materialen.

Het programma start om 12:30 uur en eindigt om 17:30 uur. U bent vanaf 10:00 uur al welkom in het dierenpark. Uiteraard wordt een uitgebreid bezoek aan de chimpansees en bavianen gebracht, zodat u zelf apengedrag kunt observeren. De datum van de masterclass wordt in overleg bepaald. De minimale groepsgrootte is 8 personen, de maximale groepsgrootte is 16.

 

Assiefotografie_bewust_zoo_seesink_web_kl_2720_large
Door Marco Nicolai om 07:23