Terug naar overzicht

Het Zwanenmeer in de Fokker Terminal

01 februari 2012

Het wereldberoemde verhaal van het Zwanenmeer, omgetoverd tot een overweldigende totaalbeleving. In de nieuwe voorstelling: het Zwanenmeer ‘Siegfried en Odette’ nemen 60 zangers, 7 musici en 26 dansers het publiek mee in een avondvullende voorstelling met moderne dans in choreografie van Lonneke van Leth, imposant decor en LIVE muziek. Bijzondere locatie van dit spektakelstuk is de oude vliegtuighangar, de Fokker Terminal in Den Haag, met een vloeroppervlak van 2000m2.

Het Zwanenmeer anno 2012
Het Zwanenmeer van Marius Petipa en Lev Ivanov met de muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski is waarschijnlijk het meest bekende ballet uit de geschiedenis, maar vooral populair onder liefhebbers van klassieke dans. Voor choreografe en danseres Lonneke van Leth was het een uitdaging om dit stuk in een geheel nieuwe jas te steken. Samen met trompettist/componist Eef van Breen en beeldend kunstenaar Vincent de Kooker maakte ze van het verhaal een - 21ste-eeuwse versie met de middelen en technieken die nu ter beschikking staan. Reusachtige beeldprojecties, intense dans, nieuwe composities en monumentale kunstinstallaties zorgen voor een avondvullende prikkelende kijk en luisterervaring. Na deze voorstelling zal je voor altijd met andere ogen naar het Zwanenmeer kijken!

Het verhaal staat centraal
Deze voorstelling begint waar het klassieke ballet eindigt: met de tragische zelfmoord van de twee hoofdrolspelers ‘Siegfried en Odette’. Als in die beroemde ‘laatste’ seconde waarin het hele leven als een film aan je voorbij flitst, passeren scènes uit het verhaal in de gedachten van prins Siegfried en (witte zwaan) Odette. Deze uitvoering bevat nog nooit eerder vertoonde scènes. Bijvoorbeeld hoe het meer ontstaat uit de tranen van Odette’s moeder en waarom de jonge vrouwen overdag veranderen in zwanen.

Locatie en kaartverkoop
De locatie van de voorstelling is de Fokker Terminal in Den Haag. Deze gigantische ruimte van 2000m2 zal van het Zwanenmeer ‘Siegfried en Odette’ een extra overdonderende ervaring maken. Kaarten voor de voorstelling zijn te bestellen via: www.zwanenmeer.nu. In combinatie met de voorstelling is er een exclusief diner van vier gangen mogelijk, ter plekke verzorgd door Mood4Food. Naast de reguliere kaartjes zijn er ook speciale arrangementen voor bedrijven en groepen, neemt u hier voor contact op via info@lonnekevanleth.nl. Voor het publiek van het zwanenmeer is de CD met muziek uit de voorstelling exclusief op locatie te koop!

Leden van de HBC kunnen op 29 februari een speciale avond beleven onder voorbehoud van voldoende aanmeldingen. Lonneke van Leth geeft dan een exclusieve inleiding en is er na de voorstelling gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen. Minimaal aantal aanmeldingen hiervoor is 25 personen, gasten zijn eveneens van harte welkom. Aanmelden voor deze avond kan direct bij de organisatie van het Zwanenmeer via mail naar info@lonnekevanleth.nl. Geeft u hierbij aan met hoeveel personen u wilt komen, uw naam, mailadres en telefoonnummer.

Locatie:
Fokker Terminal, Den Haag (Binckhorstlaan 249)

Speeldata:
22, 23, 24, 25, 29 februari – Aanvang 20.30 uur
26 februari (matinee) – Aanvang 15.00 uur
1, 2, 3, maart – Aanvang 20.30 uur
4 maart (matinee) – Aanvang 15.00 uur

Dinerarrangement
Het diner arrangement is mogelijk te boeken op de dagen donderdag, vrijdag en zaterdag. (kosten: € 24,50 voor een 4 gangen diner exclusief drank) Aanvang diner 19.00 uur (inloop vanaf 18.30uur).

Team:
Choreografie/concept: Lonneke van Leth
Composities: Eef van Breen
Vormgeving/installatie: Vincent de Kooker
Solo Dansers: Lonneke van Leth en Riccardo Sbrighi
Musici (Eef van Breen Group): Eva Tebbe (harp/zang), Merel Junge (viool/trombone), Max Haft (Viool), Clotilde Lacroix (cello), Walter Wolff (piano,melodica,harmonium), Janos Bruneel (contrabas), Eef van Breen(trompet/zang/glockenspiel)
Dansers: 24 dansers uit Den Haag e.o.
Vrouwenkoor: 60 zangeressen uit Den Haag e.o.

Prijzen per pp:
(Inclusief koffie/thee vooraf en hapje na de voorstelling)
Voorstelling € 28,00
Voorstelling +diner: € 52,50 (alleen te bestellen via de website www.zwanenmeer.nu!)

CJP: € 24,00
CJP + diner: € 48,50
Ooievaarspas (Pas meenemen): € 17,50
Ooievaarpas + diner: € 42,00
(NB: € 2 toeslag bij aankoop kaarten aan de deur)

Websites:
www.zwanenmeer.nu
www.lonnekevanleth.nl
www.breenjazz.nl
www.vincentdekooker.nl
www.fokkerterminal.nl

Untitled_3_large
Door Raymon Geldof om 11:03