Opening en exclusieve preview Kunstbeurs ARTI11

woensdag 05 oktober
ARCHIEF

Introductie

Dit jaar is het de 6e keer dat ARTI wordt georganiseerd in de Fokker Terminal in Den Haag. In totaal zijn er ongeveer 40 galeries aanwezig op de beurs. De ambitie van de beurs is om ieder jaar weer te vernieuwen en te verbeteren in kwaliteit. De afgelopen vijf jaar is dit gerealiseerd. Ook voor 2011 heeft ARTI grote plannen. Dit jaar komen weer een 15 nieuwe en interessante galeries naar Den Haag. Het bezoekersaantal stijgt ieder jaar. De organisatie verwacht ongeveer 10.500 bezoekers te mogen ontvangen. Dit jaar is onder andere een nieuw en innovatief beursplan ontwikkeld met diverse pleinen en ontmoetingsplekken.

Bekende galeries uit heel Nederland komen naar ARTI. Maar ARTI wordt ook steeds internationaler met meer buitenlandse galeries en een internationaal programma. Dit jaar hebben we 6 buitenlandse galeries. Bijvoorbeeld twee hedendaagse galeries (Van der Planken en Art + Deal) uit Antwerpen zijn aanwezig. ARTI is een mix van verschillende stromingen van hedendaagse kunst en design uit de verschillende periodes. ARTI wordt geopend op woensdag 5 oktober en loopt tot en met zondag 9 oktober en de beurs vindt plaats in de oude vliegtuighangar De Fokker Terminal.

De Blauwe Kamer ‘van Jan Toorop tot Hadassah Emmerich’. Ieder jaar organiseert ARTI tijdens de beurs een bijzonder project. Dit jaar is gekozen voor een tentoonstelling getiteld De Blauwe Kamer met kunst en design van 20 kunstenaars met een Indische afkomst. Frans Leidelmeijer is de curator van deze bijzondere tentoonstelling.

Namens ARTI hebben wij het genoegen u te mogen uitnodigen voor de exclusieve opening op woensdag 5 oktober. De beurs opent haar deuren om 17.00 uur maar leden van de HBC zijn vanaf 16.00 uur al welkom voor een exclusieve preview met rondleiding om 16.30 uur. Vanzelfsprekend is er daarna gelegenheid om te netwerken onder het genot van een drankje.

Kijk voor het compete programma en voor meer informatie op www.arti11.nl