Zakelijk Speeddaten | Mondriaan College Horeca & Toerisme

woensdag 15 februari
INSCHRIJVEN
Er zijn al 1075 inschrijvingen!

Terugblik

Speed daten is het onderwerp, maar eerst diner à la Mondriaan voor wie dat wenst. Plaats van handeling: een school met drie restaurants, een grand café en een brasserie. Dan nog een aantal hotelkamers en conferentieruimtes. De Haagsche Business Club is te gast bij ROC Mondriaan.  
 
Meteen maak je al etend kennis met nieuwe gezichten. De studenten doen hun uiterste best om professioneel voor de dag te komen en dat lukt zeer verdienstelijk. Als intermezzo is er het Zwanenmeer - maar dan anders. “Een moderne interpretatie met nooit eerder vertoonde scènes” belooft de leaflet. Het licht dimt, geluid zwelt iets aan, Lonneke van Leth komt tergend langzaam iets omhoog en maakt een draai. De goed gevulde zaal kijkt naar haar blote rug en Lonneke blijkt ook nog over een blote voorkant te beschikken. Samen met jazztrompettist Eef van Breen, een strijk-trio en beeldend kunstenaar Vincent de Kooker geeft zij een eigentijdse draai aan deze klassieker. En de fotograaf maakt overuren.
 
Na het applaus klinkt de bel en start de speed date. De vaart zit er zeker in met vier minuten per gesprek. Iets harder praten in de kakafonie, en dan nog iets harder. Iedereen doet ‘t, dus zit je in een orgie van geluid. Blijven lachen, blijven concentreren. Hupsakee daar is de volgende alweer en nog één en nog één. Sommige deelnemers maken een afgetrainde indruk met een fraai ingestudeerde elevator pitch en bijpassend visitekaartje. Na een uur ben je daas en strompel je met een stapeltje visitekaartjes snakkend naar iets vloeibaars richting lounge. Om nog even door te gaan. Altijd leuk om te daten. Je weet maar nooit…

Tekst: Jan Willem van Kleef | KlanQbord 
Foto's: Rob Schippers | Freelancefoto.nl